OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

30.12.2015 1239

HATUNSARAY İLKOKULU TARİHÇESİ

         Hatunsaray, ismi rivayetlere göre Selçuklu sultanı Alaaddin KEYKUBAT, kızı ile birlikte Alanya'ya gezmeye giderken kervan yolu üzerinde bulunan bu köyden de geçer. Burası kızın çok hoşuna gider. Buraya bir saray yapılmasını ister ve yapılır. Bu nedenle adı Hatunun Sarayı olur ve ses değişikliğiyle HATUNSARAY olarak ebedileşir.Bu zamana kadar da  bu ismi taşımaya devam eder. Çevresinde Lystra (Güneydere), Klistra (Gökyurt) gibi Hristiyanlığın ilk yerleşim yerleri bulunmaktadır. Ayrıca Hatunsaray Mahallesi sınırlarında da o döneme ait kalıntılar yer almaktadır.

         Hatunsaray İlkokulu, 1935 yılında Süleyman ESEN tarafından yapılmış olup 1971 yılında meydana gelen yangın ile kullanılamaz hale gelmiştir. Bu acı olaydan sonra Hatunsaray İlkokulu eğitim hizmetlerine Hatunsaray Ortaokulu'nda devam etmiştir. 

         Okulumuz 1982-1983 eğitim öğretim yılında ilkokul binasının yeniden inşasıyla şuan bulunduğumuz binada 1992 yılına kadar hizmet vermiştir. 1993 yılında Hatunsaray İlkokulu, ortaokul binasına taşınarak 2015 yılına kadar aynı binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

         Hatunsaray Belediyesinin 6360 Sayılı Kanunla kapatılması sonucu boş durumda bulunan bina, Konya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek 16 Kasım 2015 tarihinden itibaren Hatunsaray İlkokulu için tahsis edilmiştir.

        2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren hizmet vermekte olan okulumuz bünyesinde; 5 derslik, 1 idare odası, 1 Öğretmenler odası, 1 Lojman,Yemekhane ve WC bulunmaktadır. 

        Hatunsaray İlkokulu, Hatunsaray Mahallesinde bulunan öğrencilerle birlikte Karaağaç, Sarıkız, İkipınar, Kayadibi, Sadıklar ve Çomaklar Mahallelerinde bulunan öğrencilere de hizmet veren taşımalı bir okuldur. 

 

Kaynak: Köyün İleri Gelenleri